Вівторок
23 Квітня 2024
22:26
Архів записів
Погода
Наше опитування
Чи пишаєтесь Ви своїм містом?
Всього відповідей: 343
Цей день в історії
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Податковий вісник
Податковий вісник
Військовий вісник
Військовий вісник
Слово народу
Слово народу
Форма входу
Новини
Друзі сайту
Тростянець
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Валки

Головна » 2015 » Листопад » 10 » У Валківському районі екс-чиновники адміністрації разом з газовиками привласнили понад 4 тисяч гектарів землі
21:37
У Валківському районі екс-чиновники адміністрації разом з газовиками привласнили понад 4 тисяч гектарів землі

У Валківському районі Харківської області посадові особи райдержадміністрації та газодобувної компанії присвоїли пайові сертифікати на 4,1 тис. га землі.

Як повідомляє Depo.Харків, про це заявив Микола Сокіл, колишній член КСП «Схід», земельний пай якого також привласнили.

За словами постраждалого, в 1994 році КСП «Схід» перейшов після розподілу майна «Газпрому» спочатку в «Харківтрансгаз», потім - в держпідприємство «Харківгазвидобування», після реорганізації якого - у «Шебелинкагазвидобування».

«Сертифікати на земельні паї були виготовлені ще в 1996 році, ці сертифікати Валківська районна адміністрація не видала нам. Їх сюди передали, в господарство, вони тут пробули три дні, щоб людям віддавати на підпис, але згодом голова адміністрації Колесник забрав ці сертифікати - і з кінцями. Вони в нього лежали. Він пояснював, що забрав, нібито для зберігання. А потім він передав їх колишньому начальнику ГПУ «Харківгазвидобування» Івану Дем'яненко. Людям ці сертифікати не видавалися. Вони забрали їх чистими, з журналами для реєстрації », - розповів Сокіл.

Він також повідомив, що ще в 2001 році Дем'яненко зробив державний акт на довгострокове користування цією землею, тому, колишні працівники колгоспу позбулися можливості користуватися розпаювання землі.

За словами Сокола, сертифікати на землю були видані тільки 5 колишнім працівникам КСП «Схід», однак сьогодні і цією землею продовжує користуватися ГПУ «Шебелинкагазвидобування».

Сокіл зазначив, що суди виносили кілька рішень на його користь, проте пізніше ці рішення були оскаржені представниками газодобувної компанії. Зараз триває судовий розгляд справи про незаконне позбавлення членів колгоспу сертифікатів на землю.

У той же час, джерело в правоохоронних органах повідомило, що факт привласнення земельних сертифікатів розслідується в рамках відкритого кримінального провадження. За словами співрозмовника, в 1996 році посадовці Валківської райдержадміністрації, зловживаючи владою, передали ДК «Укргазвидобування» земельні 570 сертифікатів членів КСП «Схід» на землі сільськогосподарського призначення в межах Старомерчицьої селищної ради загальною площею більше 4,1 тис. га. Приблизна вартість незаконно переданої землі становить 30,9 млн грн.

«До 2000 року голова колгоспу« Схід »Олег Ступак зберігав сертифікати у себе, не виказуючи людям, після цього передав їх голові Валківського РДА Олексію Колеснику, який, у свою чергу, передав 570 сертифікатів на землю колишньому голові ГПУ« Харківгазвидобування »Івану Дем'яненко. При цьому Колесник під час допиту не зміг пояснити, чому він передав сертифікати Дем'яненко, а також не зміг пояснити, чому він діяв всупереч чинному законодавству », - зазначив співрозмовник.

Дем'яненко же заявив, що сертифікати на землю передав в бухгалтерію «Харківгазвидобування», проте там їх, за словами правоохоронців, не виявили.

29 січня 2015 у власному домоволодінні був виявлений повішеним Колесник. Взимку 2015 року Дем'яненко повторно викликався на допит, однак на нього не з'явився. Передбачається, що Дем'яненко нині може ховатися на території Росії.

В даний час кримінальне провадження розслідується
.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: http://www.objectiv.tv/

Переглядів: 1814 | Додав: JuliaK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Валки запрошують
Фото дня
Платежі online
Поділись із друзями
ФОТОпослуги
ФОТОпослуги
Мапа міста
Фото дня
Ми в соцмережах