Четвер
25 Квітня 2024
16:15
Архів записів
Погода
Наше опитування
Чи пишаєтесь Ви своїм містом?
Всього відповідей: 343
Цей день в історії
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Податковий вісник
Податковий вісник
Військовий вісник
Військовий вісник
Слово народу
Слово народу
Форма входу
Новини
Друзі сайту
Тростянець
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Валки

Головна » 2014 » Червень » 16 » У Валках над будівлею прокуратури повісили опудало
16:00
У Валках над будівлею прокуратури повісили опудало

З обранням нового Президента України всі сподіваються на реалізацію одного з головних гасел Майдану: «Повна перезавантаження влади». А між тим, свавілля чиновників (особливо в маленьких містечка) не вщухає. Районний центр Валки тому не виключення.

Місцеві активісти всіма законними методами і засобами намагаються протистояти свавіллю влади. В результаті - отримують погрози і залякування. Автомайданівці Харківської, Полтавкою, Київської та Черкаської областей підтримали валківських активістів в їх намірі домогтися справедливості. І разом прийшли «постукати у двері до влади».

Мабуть, сьогоднішній недільний автомайдан, за збігом трагічних обставин, що збігся з днем жалоби за загиблим українським військовим під Луганськом, був найчисленнішим за останні два місяці. Понад п'ятдесят машин з українською символікою з Харкова вирушили в Валки.

Харків'ян там вже чекали місцеві активісти, які підготували мітинг. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять українських військових і солдатів, загиблих у збитому терористами в суботу, 14 червня, літаку під Луганськом. З часом до заходу приєдналися однодумці з Полтави, Києва та Черкас.

Кілька десятків машин вирушили до місцевої прокуратури з листом, зверненим до Валківському міжрайонному прокурору, з проханням дати пояснення подіям, що відбуваються в місті. Місцеві правоохоронці спочатку відмовлялися пускати всередину візитерів. Але все ж дар переконання переміг міліцейську принциповість. Лист прийняли - чекаємо офіційної відповіді.

«Ті ж самі співробітники прокуратури перебувають на місцях, продовжують ті ж самі побори з підприємців та фермерів. Більше 40 кримінальних виробництв, все закривається або відправляється на додаткове розслідування. За сепаратистським діям конкретно у Валківському районі ніяких справ з боку прокуратури не зроблено », - розповів один з організаторів акції Михайло Мякотін.

Залишивши символічне опудало прокурора на ялинці під довіреним йому адміністративним установою - будівлею прокуратури, Автомайданівці вирушили до будинку вищезгаданого скандального прокурора Олексія Хоменко. Однак у відомчому недоглянутою будинку нікого не виявилося.

На жаль, на заході ми не спостерігали великої кількості місцевого населення. Люди там не вірять, що можуть добитися правди. Тим не менш, нам вдалося нарахувати з півтора десятка агресивно налаштованих молодиків, що стоять осторонь. Дуже сподіваємося, що Валківським активістам вдасться перемогти бюрократію і беззаконня.

З такими думками ми вирушили до Харкова. Дорогою додому підняли (а комусь і опустили) моральний дух жителям Люботина, Коротич, Пісочина, а також українським військовим, яких випадково зустріли по дорозі.

Понад сім годин в дорозі, зустріч з уже знайомими позитивними і діяльними людьми, моральна підтримка валківчан і всіх, кого ми зустрічали на своєму шляху.

В автопробігу брали участь близько 20 активістів ГФ «Громадська самооборона Харкова».

Навіщо нам потрібні ці автопробіги? Ми хочемо жити в правовій державі, де влада чує свій народ, коли за використання української символіки не б'ють по обличчю, а життя, здоров'я і честь людини дійсно - найвища цінність. Своїм прикладом ми намагаємося навчити людей перестати боятися і нарешті почати брати відповідальність за благополуччя своєї родини і своєї країни у власні руки.

 

ЗА МАТЕРІАЛАМИ:  http://samooborona.kh.ua/, http://www.objectiv.tv/

 

Переглядів: 1166 | Додав: JuliaK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Валки запрошують
Фото дня
Платежі online
Поділись із друзями
ФОТОпослуги
ФОТОпослуги
Мапа міста
Фото дня
Ми в соцмережах