П`ятниця
19 Квітня 2024
07:36
Архів записів
Погода
Наше опитування
Чи пишаєтесь Ви своїм містом?
Всього відповідей: 343
Цей день в історії
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Податковий вісник
Податковий вісник
Військовий вісник
Військовий вісник
Слово народу
Слово народу
Форма входу
Новини
Друзі сайту
Тростянець
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Валки

Головна » 2014 » Січень » 16 » Примусову участь в Антимайдані можна розцінювати як торгівлю людьми, – експерт
18:46
Примусову участь в Антимайдані можна розцінювати як торгівлю людьми, – експерт

Якщо громадяни беруть участь у масових акціях добровільно – це добре. Це є право людини, яке вимагає захисту та поваги, і має неуклінно дотримуватися державою, незалежно від того, які переконання мають громадяни. Якщо ж хтось використовує людей примусово у власних цілях – це може бути розцінено як торгівля людьми.

Таку думку висловила член ради Громадянської ініціативи «Третя українська республіка» Катерина Левченко, інформує прес-служба ініціативи.

Вона зазначила, що згідно з Конституцією України, обмежуватися можуть лише ті заходи, учасники яких шкодять національній безпеці та громадському порядку.

Коментуючи інформацію про існуючі факти щодо примусової участі бюджетників в Антимайдані, вона підкреслила, коли простежується наявність примусу, обмеження волі, коли людина не може відмовитися брати участь у заході і при цьому вона не може покинути це місце, можна розцінювати такі факти як експлуатацію.

«Якщо, наприклад, є трудовий контракт, за яким 8 годин ми маємо відпрацювати на місці роботи. В інший час робоче місце ми можемо покинути і робити, що забажаємо – спілкуватися з друзями, ходити або не ходити на мирні акції, брати чи не брати участь у громадській чи політичній діяльності тощо. Якщо ж відбувається обмеження волі, якщо пообіцяли гроші і не заплатили їх, такі вчинки можна розцінювати як торгівлю людьми», – зазначила Катерина Левченко.

За її словами, за торгівлю людьми передбачена кримінальна відповідальність – від 3 до 8 років, згідно із 149 статтею Кримінального кодексу.

«І хоча довести факти використання людей, їх вразливого стану, у будь-яких акціях з наявністю примусу або залякування дуже складно, все ж таки такі дії можуть кваліфікуватися, згідно із законодавством, як торгівля людьми. За такі вчинки мають нести персональну відповідальність. І це мають враховувати представники будь-якої політичної сили чи партії», – підкреслила Катерина Левченко.


ЗА МАТЕРІАЛАМИ: http://zik.ua/

Переглядів: 563 | Додав: JuliaK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Валки запрошують
Фото дня
Платежі online
Поділись із друзями
ФОТОпослуги
ФОТОпослуги
Мапа міста
Фото дня
Ми в соцмережах