Субота
20 Квітня 2024
17:35
Архів записів
Погода
Наше опитування
Чи пишаєтесь Ви своїм містом?
Всього відповідей: 343
Цей день в історії
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Податковий вісник
Податковий вісник
Військовий вісник
Військовий вісник
Слово народу
Слово народу
Форма входу
Новини
Друзі сайту
Тростянець
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Валки

Головна » 2013 » Лютий » 9 » Показники нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Валківського району
23:15
Показники нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Валківського району

Нормативна грошова оцінка земельних ділянок здійснюється з метою визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, а також під час розроблення показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Дані за результатами проведення нормативної грошової оцінки земельної ділянки оформляються як витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земель, що видається територіальним органом Держземагентства за місцезнаходженням земельної ділянки у строк, що не перевищує семи робочих днів з дати надходження відповідної заяви.

Основою для грошової оцінки земельної ділянки є визначення базової вартості 1м2 земель в середньому по населеному пункту. Вона дає узагальнене уявлення про реальні переваги розміщення в тому чи іншому населеному пункті і є вихідною базою при наступній диференціації сільських земель за споживчою привабливістю в межах населеного пункту. Базова вартість земель населеного пункту відображає результат дії зовнішніх і внутрішніх факторів рентоутворення на рівні населеного пункту. Базова вартість 1м2 земель населеного пункту також залежить від рівня освоєння та облаштування його території, а також його місця в загальнодержавній, регіональній та місцевій системах виробництва та розселення

Базова вартість земель населених пунктів представлена в нижче (виділена червоним кольором).

При проведенні нормативної грошової оцінки населений пункт ділиться на зони та райони. Визначається коефіцієнт, який характеризує зональні фактори місцеположення земельної ділянки в межах населених пунктів (Км2). Межі та кількість економіко-планувальних зон, а також значення коефіцієнтів Км2 не є наперед заданими параметрами, а результатом по факторної оцінки території населеного пункту. Згідно таблиці 1.6. "Порядку грошової оцінки…” зональний коефіцієнт Км2 повинен мати граничні значення: для населених пунктів з населенням до 20 тис. чол.(до яких відносяться населені пункти Валківського району) – у діапазоні 1,5 – 0,75.

Знайшовши добуток базової вартості 1м2, коефіцієнту, який характеризує регіональні фактори місцеположення земельної ділянки ( Км1) та коефіцієнту, який характеризує зональні фактори місцеположення земельної ділянки в межах населених пунктів (Км2) можна вирахувати приблизну вартість 1м2 забудованих земель.

Але визначення коефіцієнту місцерозташування земельної ділянки не вичерпується значеннями цих  коефіцієнтів.

Вартість одного квадратного метра земельної ділянки визначається також з урахуванням територіально-планувальних, інженерно-геологічних, історико-культурних, природно-ландшафтних, санітарно-гігієнічних та інженерно-інфраструктурних особливостей місця її розташування (а саме, рівень газопостачання, водопостачання, теплопостачання, каналізації,  забезпечення школами, дитячими садками, магазинами, знаходження ділняки у санітарно-захисній зоні, водоохоронній, у зоні обмеження забудови за рівнем напруженості електромагнітного поля та інші фактори) та коефіцієнта функціонального використання (Кф).

Згідно таблиці, представленої нижче, базова вартість 1м2 земель для міста Валки складає 142,77грн/м2, Км1 = 1,5, Км2 – 0,75 - 1,46.

Тож, земельна ділянка для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 400 м2 (під забудовою) в центрі міста буде складати:

142,77*1*1,46 = 208,44 грн/м2

208,44 грн/м2 * 400 м2 = 83376 грн (без ураховання площі під ріллею)




Переглядів: 1733 | Додав: JuliaK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Валки запрошують
Фото дня
Платежі online
Поділись із друзями
ФОТОпослуги
ФОТОпослуги
Мапа міста
Фото дня
Ми в соцмережах