Вівторок
16 Квітня 2024
20:55
Архів записів
Погода
Наше опитування
Чи пишаєтесь Ви своїм містом?
Всього відповідей: 343
Цей день в історії
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Податковий вісник
Податковий вісник
Військовий вісник
Військовий вісник
Слово народу
Слово народу
Форма входу
Новини
Друзі сайту
Тростянець
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Валки

Головна » 2013 » Травень » 30 » "Натхнення". Персональна виставка Віктора Чернишенка
20:54
"Натхнення". Персональна виставка Віктора Чернишенка


Сьогодні хочеться представити увазі публіки, критиків, поціновувачів мистецтва фотографії, фотохудожника, котрий став особистим відкриттям і для мене. У Валківському музеї відкрилась персональна виставка робіт фотохудожника Валківщини Віктора Павловича Чернишенка під назвою «Натхнення».

Віктор Павлович Чернишенко – фотомитець, після перегляду робіт якого, лишається вагомий відбиток, чи то на душі, чи то на зіницях.

Фотограф, як художник тільки з камерою в руках, а не пензлем. Я думаю, що багато хто погодиться зі мною, що фотографія - це відрізок часу, який зупинили. Фотомистецтво - це не тільки фотосесії, чи втілення ідей фотографа, а це й ще всі миті з життя кожного з нас, які залишилися на фотографії. Це завжди спогади...

На виставці представлено близько 50 робіт із зображенням пейзажів Валківщини, макрозйомка, портретні фото, також портрети членів родини фотохудожника виконані в олії. Через призму фото всі відвідувачі познайомились з автором, з йото творчістю.

На відкритті виставки були присутні керівники району, громадські діячі, поети та художники Валківщини, земляки фотохудожника, а саме, Олексій Миколайович Колєснік,  Микола Матвійовий Желєзняк, Юрій Дмитрович Яцина, Олександр Миколайович Холодний, Олександр  Миколайович Ковальов, Сергій Іванович Корсун та інші.


Про фотохудожника

Віктор Ченишенко народився 1 січня 1965 року в селищі Ков’яги у багатодітній сім’ї. Закінчив Ков’язьку середню школу, в якій після проходження служби в армії працював вчителем фізкультури.

У 1994 році переїхав жити до Харкова, де почав освоювати поліграфію та займатися виробництвом представницької рекламної продукції.

У 2005 році заснував власну поліграфічну фірму, роботою якої  керує донині. Планує створити фото- та дизайнерську студії.

Малюванням та фотографуванням захоплювався ще в дитячі роки, хоча спеціальної  художньої освіти не здобув.

Наставником Віктора Чернишенка є ков’язький фотограф Василь Сулій, який допоміг освоїти мистецтво фотохудожника.

Освоїв мистецтво живописця, портретиста, графіка. Має навички іконопису. Дві його роботи на повен зріст прикрашають стіни Ков’язького храму Різдва Богородиці.

Також Віктор Павлович Чернишенко – автор герба Валківського района, який було затверджено на VII сесії Валківської районної ради ХХIV скликання 7 травня 2003 року.

У гербі було використано історичну символіку. Автор точно повторює стародавнє зображення герба, доповнив древній щит гронами калини, яка прикрашає багато подвір'я валківчан і є одним з національних символів України, а також вінком з 20 зелених дубових листків, відповідають кількості місцевих територіальних громад.

Хлібні колоски і шестерня символізують землеробство і розвинуте сільське господарство. У самій вершині герба зображена нафтогазова вишка, яка свідчить про значні поклади в районі нафти і газу, розвиненою тут добувної галузі.

Свою першу персональну виставку організував у Ков’ягах. Його художні роботи експонувалися у Харкові.





  












  
 
  

  




















  

Виставка чекає відвідувачів до кінця літа. Обов’язково завітайте до музею та познайомтесь з прекрасними роботами нашого земляка, поринувши в його творчий світ.


Переглядів: 743 | Додав: JuliaK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Валки запрошують
Фото дня
Платежі online
Поділись із друзями
ФОТОпослуги
ФОТОпослуги
Мапа міста
Фото дня
Ми в соцмережах