П`ятниця
19 Квітня 2024
16:48
Архів записів
Погода
Наше опитування
Чи пишаєтесь Ви своїм містом?
Всього відповідей: 343
Цей день в історії
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Податковий вісник
Податковий вісник
Військовий вісник
Військовий вісник
Слово народу
Слово народу
Форма входу
Новини
Друзі сайту
Тростянець
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Валки

Головна » 2012 » Липень » 17 » Для кого закони?
10:16
Для кого закони?

Проблема поводження з твердими побутовими відходами, а особливо самовільне їх спалювання,  існує тисячі років з моменту виникнення людської цивілізації. Але в останні десятиріччя ця проблема набула великої загостреності у зв’язку з появою нових матеріалів та речей в життєвому обігу людей. Це привело до суттєвої зміни морфології побудових відходів та появи в ній додаткових фракцій, які насичені шкідливими для довкілля та здоров’я людей компонентами (пластик, важкі метали, інші токсичні компоненти).

За оцінками експертів, склад сучасних побудових відходів виглядає приблизно наступним чином: папір та картон — 41%, сміття — 17,9%, гума, шкіра та деревина — 8,1%, харчові відходи — 7,5%, метали — 8,7%, скло — 8,2%, інше — 8,6%.

Спалювання побутових відходів на сміттєзвалищах, а також у так званих сміттєвих контейнерах, є найбільш небезпечним для здоров’я людей і навколишнього середовища, а також найвідсталішим і найдорожчим способом поводження з відходами.

Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров'я довкілля, кожен з нас має законне право боротися із несанкціонованим спалюванням сухотрав'я і рослинних залишків та утилізацією побутових відходів.

Відповідальність за порушення цієї норми передбачена статтею 82  Кодексу України про адмінправопорушення.

Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

Але закон не для всіх, а особливо це стосується організацій контрольно-наглядової гілки влади, які мають слідкувати за дотриманням законів, а не порушувати їх.

Сміттєвий контейнер знаходиться в дворі даної установи. Майже кожного ранку, десь о 9 годині, вони виносить сміття та побутові відходи і підпалюють. Дим та сморід тягнеться до житлових будинків, які зовсім поряд. Замість чистого ранкогового повітря жителі вдихають повітря, насичене таблицею Менделєєва.

Пластикові плашки, скляні пляшки від алкогольних напоїв, металеві консервні банки -  все це горить довго, створюючи своєрідні вибухи від нагрітого скла.

На прохання припинити свої дії або отримували у відповідь: «Ми підпалюємо папір», або «Ми ж не винні, що хтось із жителів також викидає сміття. Тож нюхайте!».

Виникає питання: «Для кого закони?».

 

 

 

 

Переглядів: 726 | Додав: JuliaK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Валки запрошують
Фото дня
Платежі online
Поділись із друзями
ФОТОпослуги
ФОТОпослуги
Мапа міста
Фото дня
Ми в соцмережах