Субота
27 Квітня 2024
04:43
Архів записів
Погода
Наше опитування
Чи пишаєтесь Ви своїм містом?
Всього відповідей: 343
Цей день в історії
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Податковий вісник
Податковий вісник
Військовий вісник
Військовий вісник
Слово народу
Слово народу
Форма входу
Новини
Друзі сайту
Тростянець
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Валки

Головна » 2015 » Березень » 10 » Уряд спрощує порядок отримання житлових субсидій
18:58
Уряд спрощує порядок отримання житлових субсидій

28 лютого Кабінет міністрів України на своєму засіданні презентував нову концепцію оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги.

За розрахунками експертів сьогодні нараховується близько 2,5-3 мільйонів бідних сімей, які не можуть самостійно заплатити за житлово-комунальні послуги. Разом з тим, система субсидій зараз охоплює  усього лише 1 млн. 100 тис сімей, тобто трохи більше третини. Інша категорія людей або не платить, або вимушена економити на товарах першої необхідності, щоб сплачувати рахунки в повному обсязі. Спрощення процедури оформлення субсидії дозволить змінити цю ситуацію на краще.

Загалом, на субсидії виділено рекордну кількість бюджетних коштів – 24,5 мільярда гривень. Але наскільки ефективно цей механізм запрацює, залежить від того, як цю реформу втілять місцеві органи влади.

Отже, які зміни передбачає нова спрощена процедура оформлення житлових субсидій?

Перше. Призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів – заяви та декларації.

Отже, відтепер скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб. При цьому забороняється вимагати від заявників інші документи, ніж передбачені Положенням про призначення житлових субсидій.

Друге. Запроваджується принцип призначення субсидії на підставі задекларованих даних заявником. А перевірка достовірності цих даних здійснюватиметься органами соціального захисту вже після призначення субсидії.

Третє. Буде запроваджено надання субсидії на 12 місяців, а не опалювальний період як раніше. Кожне домогосподарство одночасно з рахунком для оплати енергоносіїв у квітні та жовтні 2015 року отримає спрощені форми заяви та декларації для звернення за призначенням субсидії.

Четверте. Право на оформлення субсидії надаватиметься особам, які орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг на підставі письмового договору оренди житла.

П'яте. Більше не потрібно буде звертатися до органів соцзахисту для призначення субсидії на новий період (у разі відсутності змін), вона буде встановлюватися автоматично.

Шосте. Інформацію про доходи для призначення житлової субсидії органи соціального захисту населення будуть отримувати від Державної фіскальної служби та Пенсійного фонду.

Сьоме. Відмовити у наданні субсидії можуть лише у тому разі, якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб. У такому разі заявник зобов'язується повернути надмірну перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі.

Кому призначається субсидія

 

Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг. Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами, перевищують розмір визначеного обов'язкового платежу.

Куди і як подаються документи

З питання призначення житлової субсидії необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. Документи для призначення субсидії можуть бути надіслані до місцевого управління праці та соціального захисту населення поштою. У сільській місцевості приймання заяв з необхідними документами для призначення субсидій здійснюють уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад.

Переглядів: 1426 | Додав: JuliaK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Валки запрошують
Фото дня
Платежі online
Поділись із друзями
ФОТОпослуги
ФОТОпослуги
Мапа міста
Фото дня
Ми в соцмережах