П`ятниця
29 Березня 2024
07:27
Архів записів
Погода
Наше опитування
Чи пишаєтесь Ви своїм містом?
Всього відповідей: 343
Цей день в історії
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Податковий вісник
Податковий вісник
Військовий вісник
Військовий вісник
Слово народу
Слово народу
Форма входу
Новини
Друзі сайту
Тростянець
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Валки

Головна » 2012 » Липень » 25 » Операція «Мак»: боротьба з незаконними посівами наркомістких рослин у Валківському районі
10:30
Операція «Мак»: боротьба з незаконними посівами наркомістких рослин у Валківському районі

За час проведення оперативно-профілактичної операції "Мак-2012" на Валківщині було виявлено два випадки незаконного посіву маку та коноплі.

 1. Працівники Валківського РВ ГУМВС України в Харківській області під час проведення операції «Мак» виявили на присадибній ділянці 38-річного чоловіка, що мешкає у селі Високопілля, 21 кущ коноплі. 

На городі, розташованому за будинком, коноплі росли, як то кажуть, стрункими рядами – одна від одної на однаковій відстані, кожна підперта палицею та підв’язана мотузкою. А територія навколо посадки була дбайливо огороджена металевою сіткою. 

Власник конопляного городу розповів правоохоронцям, що на початку року приїхав з Харкова до своєї 89-річної бабусі, щоб доглядати її. Оскільки в бабусі є присадибна ділянка, то вирішив зайнятися овочівництвом.

 За словами аграрія виходило, що коноплі почали рости самостійно після того, як він обробив дану ділянку та підготував її для посадки овочів. Проте ця легенда викликає значні сумніви, адже біля грядок з кущами знаходилися аркуші паперу з написами сортів та часом посадки («Гаваї» – 01.07.2012 та «Міністр» – 01.04.2012). Надати пояснення щодо мети вирощування конопляного врожаю чоловік не зміг. 

Працівниками Валківського РВ наркомісткі речовини вилучено та направлено до НДЕКЦ при ГУМВС України в Харківській області на експертизу, після якої буде прийнято остаточне рішення щодо визначення міри відповідальності чоловіка згідно чинного законодавства. 

До речі, за посів або вирощування снотворного маку чи конопель у невеликій кількості Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років (ч. 1 ст. 310). 

Якщо ж посів чи вирощування цих рослин здійснюється раніше судимою особою, або за попередньою змовою осіб з метою збуту, або виявлено снотворний мак в кількості п'ятиста і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин, покарання більш суворіше: позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

  

2. Працівниками Валківського РВ ГУМВС України в Харківській області під час проведення операції «Мак» в селі Соснівка на присадибній ділянці домоволодіння 74-річної жінки було виявлено та вилучено 29 рослин маку.

На ділянці, розташованій за господарськими будівлями, рядочками були висаджені кущі маку, дбайливо підкопані та оброблені. Власниця наркотичної «клумби» від дачі письмових пояснень відмовилася, але в усній формі повідомила, що мак вирощувала в якості квітів. 

Жінці загрожує притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 106-2 (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Рослини маку вилучені та направлені на експертизу до НДЕКЦ при ГУМВС України в Харківській області.

 

 

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: ГУМВС України в Харківській області

Переглядів: 699 | Додав: JuliaK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Валки запрошують
Фото дня
Платежі online
Поділись із друзями
ФОТОпослуги
ФОТОпослуги
Мапа міста
Фото дня
Ми в соцмережах