Четвер
28 Березня 2024
20:04
Архів записів
Погода
Наше опитування
Чи пишаєтесь Ви своїм містом?
Всього відповідей: 343
Цей день в історії
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Податковий вісник
Податковий вісник
Військовий вісник
Військовий вісник
Слово народу
Слово народу
Форма входу
Новини
Друзі сайту
Тростянець
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Валки

Головна » 2014 » Березень » 10 » Не спалюйте сухотрав’я – це небезпечно!
14:58
Не спалюйте сухотрав’я – це небезпечно!

Не встигло ще потепліти, як в місті вже зафіксовані перші випадки неконтрольованого спалювання сухостою. Особливо це поширено на полях та пасовищах.

Ще мине трошки часу й Валки охопить справжній бум весняно-польових робіт. Люди почнуть масово займатися облагородженням своїх земельних наділів.

Звісно‚ добрий господар завжди піклується про чистоту власного обійстя. Зазвичай зі старим мотлохом люди розправляються за допомогою вогню. Сухе листя‚ дрібне сміття - все це, в кращому випадку, вивозиться за межі господарства та спалюється на безпечній відстані від будівель, в гіршому ж – до нього підносять сірника прямо на подвір’ї, де для стихії потрібно дуже мало‚ щоб «вирватися» з-під людської опіки й почати нищити все на своєму шляху, завдаючи численних матеріальних збитків або ж навіть травмуючи самих ініціаторів прибирання.

Отож, якщо ви ніяк не хочете відмовитися від спалювання‚ то робити це треба у безвітряну погоду і на відстані не менше, ніж 15 метрів від будь-яких споруд, не кажучи вже про житлові будинки. Також забороняється підпалювати сміття за допомогою бензину чи інших легкозаймистих речовин. Не варто за допомогою спалювання від стерні очищувати й минулорічні посівні масиви. Цей спосіб попри те‚ що небезпечний‚ але й шкідливий‚ адже під дією високих температур нищиться найкорисніший поживний шар ґрунту. Для відновлення якого знадобиться чимало часу.

Під час відпочинку на природі багаття потрібно розводити тільки в дозволених та спеціально обладнаних місцях. Не залишайте його без нагляду!




  

Переглядів: 657 | Додав: JuliaK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Валки запрошують
Фото дня
Платежі online
Поділись із друзями
ФОТОпослуги
ФОТОпослуги
Мапа міста
Фото дня
Ми в соцмережах