Субота
20 Квітня 2024
15:29
Архів записів
Погода
Наше опитування
Чи пишаєтесь Ви своїм містом?
Всього відповідей: 343
Цей день в історії
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Податковий вісник
Податковий вісник
Військовий вісник
Військовий вісник
Слово народу
Слово народу
Форма входу
Новини
Друзі сайту
Тростянець
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Валки

Головна » 2012 » Листопад » 8 » Іменні залізничні квитки повертаються
23:33
Іменні залізничні квитки повертаються

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, відповідно підготовлений проект постанови Кабінету міністрів України "Про внесення змін до порядку обслуговування громадян залізничним транспортом" та наказ Мінінфраструктури "Про затвердження змін до правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України". 

У зв'язку з цим, у проїзному документі, після вступу в силу нормативного акта, вказані обидві сторони договору - перевізник (залізниця) і пасажир (квиток містить інформацію по страхуванню пасажира). 

При оформленні квитка, як дорослого, так і дитячого, у залізничній касі достатньо буде назвати прізвище та ім'я особи, яка буде здійснювати поїздку. При отриманні проїзного документа пасажир обов'язково повинен, не відходячи від каси, перевірити правильність зазначених у ньому відомостей, у тому числі прізвища та імені. 

В процесі оформлення електронних проїзних документів прізвище та ім'я пасажира повинна вказати особу, яка здійснює оформлення і оплату проїзного документа. 

Пасажири-пільговики будуть оформляти проїзні документи за пред'явленням оригіналів документів, що підтверджують право безкоштовного або пільгового проїзду - в квиток буде вноситися прізвище та ім'я особи, а також номер відповідного документа, що дає право на пільговий проїзд. 

При посадці в поїзд пасажир зобов'язаний пред'явити провіднику проїзний документ і паспорт або інший документ, що посвідчує особу (тимчасове посвідчення громадянина України, паспорт для виїзду за кордон, дипломатичний чи службовий паспорт, посвідчення особи моряка, проїзного документа дитини, свідоцтва про народження дитини або інших документів , що засвідчують особу і мають інформацію про дату народження дитини, військового квитка, посвідчення водія, студентського квитка). 

Переоформити проїзний документ зі зміною прізвища та імені пасажира буде неможливо. 

Мінінфраструктури зазначає, що в проїзних документах на проїзд у регіональних поїздах і квитках на проїзд у поїздах приміського сполучення прізвище та ім'я особи не буде вказуватися. 

Введення електронних іменних проїзних документів, як повідомив раніше віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков, дозволить пасажиру через інтернет, не звертаючись у квиткову касу, повністю оформити проїзний документ, а повернення з 1 січня 2013 року до практики іменних проїзних документів дозволить забезпечити на належному рівні безпеку пасажирів, правопорядок на станціях, вокзалах, у пасажирських поїздах і сприяти викоріненню спекулянтів. 

Додаткових коштів реалізація проекту впровадження іменних і електронних квитків не вимагає, оскільки оформлення таких проїзних документів буде здійснюватися в рамках діючих розробок автоматизованої системи управління пасажирськими перевезеннями "Укрзалізниці" (АСК ПП УЗ).


ЗА МАТЕРІАЛАМИ: Інтерфакс-Україна

Переглядів: 714 | Додав: JuliaK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Валки запрошують
Фото дня
Платежі online
Поділись із друзями
ФОТОпослуги
ФОТОпослуги
Мапа міста
Фото дня
Ми в соцмережах