П`ятниця
26 Квітня 2024
01:57
Категорії розділу
Новини законодавства [8]
Актуальні новини законодавства України
Податковий вісник [15]
Новини Нововодолазької МДПІ
Питанння - Відповідь [5]
Юридична допомога. Питання надсилайте за допомогою "Зворотнього зв'язку"
Військовий вісник [1]
Слово народу [1]
тут може бути саме Ваша стаття. Присилайте ваші статті нам на адресу valky@at.ua
Архів записів
Погода
Наше опитування
Чи пишаєтесь Ви своїм містом?
Всього відповідей: 343
Цей день в історії
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Податковий вісник
Податковий вісник
Військовий вісник
Військовий вісник
Слово народу
Слово народу
Форма входу
Новини
Друзі сайту
Тростянець
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Валки

Актуально

Головна » 2012 » Липень » 18 » Зняті обмеження щодо реєстрації платником ПДВ
09:04
Зняті обмеження щодо реєстрації платником ПДВ

Відповідно до Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм” від 24.05.2012 р. №4834-VI (далі –Закон) з 1 липня 2012 року вводиться процедура реєстрації платником ПДВ будь-якої особи за її добровільним рішенням.

А саме виключені будь-які додаткові умови, що обмежують таку реєстрацію, а також норма, яка передбачала виключення з реєстру платників ПДВ у разі, якщо обсяг постачання товарів / послуг платниками податку, зареєстрованими добровільно, іншим платникам податку за останні 12 календарних місяців сукупно становив менше 50% загального обсягу постачання.

Також зазначеним Законом врегульовується процедура реєстрації платником ПДВ платників єдиного податку та уніфіковуються строки такої реєстрації та подання заяви. Відповідно до нової редакції змінюються строки подання заяви на реєстрацію платником ПДВ у разі зміни ставки єдиного податку з 5 на 3% та реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку у розмірі 3%.

Завдяки внесеним змінам скорочено терміни реєстрації платником ПДВ в органах ДПС з 10 робочих днів до 5 днів. Чітко визначено дату анулювання реєстрації платника ПДВ та дії платника при анулюванні його реєстрації. Передбачено, що платник податку, який анулюється, має визначити податкові зобов’язання по товарах / послугах, необоротних активах, суми податку по яких були включені до складу податкового кредиту, що не були використані в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності, а саме: в останньому звітному періоді не пізніше дати анулювання реєстрації виходячи з їх звичайної ціни. Зазначене не розповсюджується лише на випадки анулювання реєстрації внаслідок реорганізації платника податку.

З метою впровадження електронних сервісів, спрощення процедури виписки та надання податкових накладних надано можливість складання податкової накладної виключно в електронному вигляді та змінено термін реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі з 20 на 15 днів. Це дозволяє платнику своєчасно перевірити наявність права на декларування податкового кредиту та реалізувати можливість скористатись своїм правом, у тому числі шляхом подання заяви на контрагента у разі відсутності реєстрації податкової накладної у Єдиному реєстрі.


Сектор взаємодії із засобами

Масової інформації та громадськістю

 Нововодолазької МДПІ

Категорія: Податковий вісник | Переглядів: 989 | Додав: JuliaK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Валки запрошують
Фото дня
Платежі online
Поділись із друзями
ФОТОпослуги
ФОТОпослуги
Мапа міста
Фото дня
Ми в соцмережах